Raaheen saapuneella rahtialuksella salamatkustaja

Kuva: Länsi-Suomen merivartiosto

Raahen Lapaluodon satamaan saapui maanantai-iltana rahtialus UHL Falcon, jonka kyydissä oli salamatkustaja. Aluksen miehistö oli havainnut salamatkustajan ollessaan merellä matkalla Turkin Izmiristä Raaheen.

Aluksen päällikkö oli ilmoittanut havainnosta Rajavartiolaitokselle. Länsi-Suomen merivartiosto sai etukäteen tiedon aluksella olevasta salamatkustajasta, joten alukselle suunniteltiin kattava valvontatarkastus yhteistyössä Tullin liikkuvan ryhmän kanssa. Valvontatarkastukseen osallistui useita virkamiehiä sekä merivartio- ja tullikoiria. Tarkastuksen yhteydessä salamatkustaja otettiin kiinni ja kuljetettiin vastaanottokeskukseen Ouluun.

Aluksen miehistö ja tilat tarkastettiin, mutta merkkejä muista salamatkustajista tai muusta laittomasta toiminnasta ei löytynyt. Henkilö oli ollut alkumatkan piiloutuneena aluksen rahtiin, josta hänet oli löydetty.

Henkilö oli otettu miehistön valvontaan jo merellä ja hän oli Suomeen saapuessa hyvässä kunnossa. Henkilö haki turvapaikkaa, jonka Länsi-Suomen merivartiosto vastaanotti. Tapaukseen ei saadun selvityksen perusteella liity rikosta, eikä rikostutkintaa käynnistetä.