Rauman telakalla on todettu 23 uutta koronatartuntaa

Wasalinen Aurora Botnia rakenteilla Rauman Telakalla Kuva: RMC

Rauman kaupunki on tiedottanut viikonloppuna ja maanantaina 15.2. telakan alueella todetuista koronatartunnoista. Maanantaina 15.2. tehtyjen testausten perusteella uusia positiivisia tuloksia on ilmennyt 23, jonka jälkeen telakalta on löydetty yhteensä 47 tartuntaa.

Telakan alueella työskentelevät henkilöt tullaan testaamaan kattavasti, koska tartuntoja on todettu runsaasti. Keskiviikkona 17.2. otetaan noin 200 henkilöltä koronavirusnäyte ja näytteenottoa jatketaan loppuviikon. Näytteenoton jälkeen henkilöt poistuvat työpaikalta koteihinsa, ja heidät asetetaan omaehtoiseen karanteeniin, kunnes vastaus saadaan. Sairastuneet tullaan asettamaan eristykseen. Jos uusia positiivisia tapauksia ilmenee, niistä tiedotetaan.

Tartunnanjäljityksessä altistuneeksi tunnistettavat asetetaan viranomaisen määräämään 14 vuorokauden karanteeniin riippumatta testituloksesta.

Rauman terveyspalvelut tekee tartunnanjäljitystyötä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin ja Rauman telakan toimijoiden kanssa, jotta tartuntatautiketju saadaan katkaistua. Telakan toimijoilta on saatu apua esimerkiksi altistuneiden selvittämisessä, testauspisteen perustamisessa ja tulkkauksissa.

Rauman terveyspalveluista tähdennetään, että mikäli karanteeniin määrätty sairastuu, hänen on mentävä testiin. Testauksen avulla ei kuitenkaan voida lyhentää karanteeniaikaa.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.