Risteilyaluksia Haminaan kesällä 2021

MSC Virtuosa Kuva: ND44 – Own work, CC BY-SA 4.0,

Haminan satamanosassa päättyneen Kazakstanin jättiprojektin myötä HaminaKotka Satamalla on ollut mahdollisuus tarjota risteilyvarustamoille myös Haminaa risteilylaivojen käyttöön.

HaminaKotka vastaanottaa jo tulevana kesänä pari aluskäyntiä Haminaan, mikäli koronapandemia sen sallii. Haminaan on vahvistettu aluskäyntejä myös tuleville kausille 2022, 2023 ja 2024. Näin ollen Haminan voidaan sanoa vakiinnuttaneen asemansa satamapaikkana kansainvälisessä risteilyvarustamomaailmassa.

Haminaan nyt vahvistetut alukset ovat kokoluokaltaan suuria eli pituudeltaan yli 330 metrisiä ja tuovat mukanaan noin 4000-6000 risteilymatkustajaa käyntiä kohden. Tulevana kesänä Haminassa vierailee maailman kolmanneksi suurimman varustamon MSC Cruisesin risteilyalus MSC Virtuosa, jonka on suunniteltu saapuvan heinäkuussa kahteen otteeseen. Risteilyvarustamoita on Haminassa kiinnostanut paitsi loistava sijainti myös maailmanluokan pikkukaupungin ketteryys hyvine retki- ja ohjelmatarjontoineen.

Haminan kaupunki on toiminut erittäin aktiivisesti kaupunkimarkkinoinnissaan ja on myös pystynyt omaksumaan COVID-19 asettamat tiukat kuplamatkustussäädökset retki- ja ohjelmatuotannossa.