Saimaan Höyrylaivaregatta Kuopiossa 16.7.2022

Saimaan höyrylaivojen regatta järjestetään Kuopion matkustajasatamassa lauantaina 16.7. klo 13 alkaen. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua aluksiin klo 14-16. Mukana myös kuopiolaisen Lignell & Piispanen Oy:n omistama s/s Wipunen.

Saimaalla on noin 30 toimintakuntoista höyrylaivaa ja niistä noin 20 alusta miehistöineen saapuu Suomen Höyrypursiseuran vuosittain järjestämään tapahtumaan. Höyrylaivat viettävät yön Vehmersalmen satamassa, josta ne lähtevät lauantaiaamuna juhlallisesti kohti Kuopion matkustajasatamaa. Laivojen kulkuetta seurata veneilytapahtumana vesireitillä omilla veneillä tai Kallaveden rannoilla.

Regattaan osallistuvat alukset ovat aitoja höyrylaivoja ja sekä tekniikkansa että ulkoasunsa puolesta usein lähes alkuperäisessä asussaan. Ne myös kuuluvat valtion perinnelaivarekisteriin. Tilaisuuteen osallistuu myös kuopiolaisen Lignell & Piispanen Oy:n omistama s/s Wipunen, joka on koko historiansa ajan ollut saman yhtiön omistuksessa, sekä Suomen valtion omistama, vuonna 1893 rakennettu väyläalus Saimaa, jolla ovat matkustaneet lukuisat valtiopäämiehet.

Höyrylaivat järjestäytyvät Kuopion matkustajasatamaan niin että yleisöllä on iltapäivällä pääsy tutkimaan aluksia lähemmin ja tutustumaan höyrylaivojen toimintaan. Satamassa iltapäivällä mm. haitarinsoittoa ja juonnettua ohjelmaa, kannattaa tulla koko perheellä!

Tapahtuman aikataulu lauantai 16.7.2022
10.00 Veneilytapahtuma, alukset lähtevät Vehmersalmelta
13.00 Alukset kiinnittyvät Kuopion matkustajasataman laituriin
14-16 Alukset avoinna yleisölle