ScanOcean tuo Nesteen laivapolttoaineen ensimmäisenä Ruotsin markkinoille merenkulkualan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi

Kuva: Neste Marine™ 0.1 Co-processed -laivapolttoaineen avulla merenkulkuala, kuten varustamot sekä rahti- ja charter-yhtiöt, voivat vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Lähde: Neste

Neste ja ScanOcean ovat tuoneet Ruotsin markkinoille laivapolttoaineen, jonka avulla merenkulkuala voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Ensimmäinen lähes 600 000 litran (500 tonnin) toimitus on nyt saatavilla Södertäljen terminaalissa sekä Tukholman alueella tankkaaville että Mälarenjärvelle kulkeville aluksille.

Neste Marine™ 0.1 Co-processed auttaa merenkulkualaa vähentämään riippuvuutta fossiilisista polttoaineista, sillä osa Nesteen laivapolttoaineesta on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Polttoaineen tuotannossa raakaöljy korvataan osittain uusiutuvilla raaka-aineilla.

“Olen ylpeä, että meillä on nyt ratkaisuja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi myös Nesteen laivapolttoainevalikoimassa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pitkäaikainen kumppanimme ScanOcean tarjoaa vähäpäästöisempää laivapolttoainettamme Ruotsissa tankkaaville varustamoille”, sanoo Nesteen laivapolttoaineista ja palveluista vastaava Sveta Ukkonen.

“Meillä on jo useita kiinnostuneita asiakkaita, ja odotamme jo pääsevämme toimittamaan yhteisprosessoitua DMA*:ta, jonka tuotannossa raakaöljyä on osittain korvattu uusiutuvilla raaka-aineilla. Tämä on yksi monista keskeisistä askelista, joilla ScanOcean rakentaa vastuullisten tuotteiden ja palvelujen valikoimaansa. Uusi vähäpäästöisempi DMA on siksi erittäin houkutteleva polttoaine”, sanoo Jonatan Karlström, Managing Director, ScanOcean.

Kohti vastuullisempaa merenkulkua vähäpäästöisemmillä ratkaisuilla

Neste Marine™ 0.1 Co-processed on vähäpäästöisempi DMA-laivapolttoaine merenkulkualalle, kuten varustamoille sekä rahti- ja charter-yhtiöille. Polttoaineen tuotannossa raakaöljy korvataan osittain uusiutuvilla raaka-aineilla, minkä johdosta laivapolttoaineessa on sekä fossiilista että uusiutuvaa sisältöä. Neste Marine™ 0.1 Co-processed -laivapolttoaineen uusiutuvalla osuudella voidaan saavuttaa jopa 80 %** pienemmät kasvihuonekaasupäästöt polttoaineen koko elinkaaren ajalta laskettuna fossiilisen polttoaineen käyttöön verrattuna. Neste Marine 0.1 Co-processed täyttää ISO 8217 -standardin vaatimukset ja se on ISCC PLUS -sertifioitu***.

Ruotsin markkinoiden lisäksi Neste Marine™ 0.1 Co-processed -laivapolttoainetta on saatavilla Tanskassa ja Suomessa. Neste Marine™ 0.1 Co-processed -laivapolttoaineella on samanlainen koostumus ja suorituskyky kuin perinteisillä laivapolttoaineilla.

*) Neste Marine™ 0.1 -tuoteryhmässä on vähärikkisiä laivapolttoaineita (Neste MGO DMA ja Neste MDO DMB), joiden rikkipitoisuus on alle 0.1 %.

**) Polttoaineen biopohjaisen osuuden päästövähennys polttoaineen elinkaaren aikana fossiilisen polttoaineen käyttöön verrattuna. Elinkaaren aikaisten päästöjen ja päästövähennysten laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan RED II -direktiivin (EU) 2018/2001 mukainen.

***) Neste Marine 0.1 Co-processed -laivapolttoaineen vastuullisuusominaisuudet on sertifioitu kansainvälisen ISCC PLUS (ja vuodesta 2025 alkaen ISCC EU) -sertifikaatin massatasemenetelmän mukaisesti.