Suomen Paras Hostelli vuodelle 2022 on Laivahostel S/S Bore

Suomen Parhaaksi Hostelliksi vuodelle 2022 on valittu Laivahostel S/S Bore Turusta. Valinnan on tehnyt Suomen Hostellijärjestö ry:n hallitus, joka on valinnassaan huomioinut hostelliasiakkaille suunnatun äänestyksen tuloksen. Äänestys on ollut kaikille avoin ja ääniä annettiin yli 800.

Laivahostel S/S Bore toimii Turussa, Aurajoen länsirannalla historiallisessa, vuonna 1960 valmistuneessa entisessä risteilyaluksessa. S/S Boren historia on värikäs sen toimittua risteilyliikenteessä mm. Itämerellä ja Välimerellä aina vuoteen 2010 saakka. Alus ehti toimia 50 vuotta risteilyliikenteessä nimillä S/S Bore, S/S Borea ja M/S Kristina Regina.

Hostellitoiminta laivalla on alkanut vuonna 2011, samana vuonna, kun alus on hyväksytty Museoviraston perinnealusrekisteriin. Vuonna 2015 Turun kaupunki keskitti hostel-palvelunsa Borelle ja vuodesta 2018 alkaen Bore on toiminut Turun ammatti-instituutin monialaisena oppimisympäristönä. Bore tarjoaa aidon työympäristön hotelli-, ravintola- ja matkailualan opiskelijoille; kotitalous- ja puhdistuspalveluiden aloille; kaupallisen tai teknisen alan opiskelijoille; sekä erilaisten yrittäjyysprojektien toteuttamiseen.

”Olen hyvin ylpeä nimityksestä. Kaiken koronakurimuksen keskellä hostellin ”miehistö” on tehnyt väsymättä hyvää työtä, josta heidät nyt näin hienosti palkitaan. Hostellina laiva on uniikki, mutta henkilökunta luo tunnelman”, kertoo Laivahostel S/S Boren hostellipäällikkö Sari Murtomäki-Eskelinen.

Erityiskiitosta majoittujilta saa paitsi tunnelma ja upea palvelu, myös monipuolinen aamiainen. Laivalla tarjotaan myös lounasta ja kesäisin aurinkokannella toimii kahvila. Ravintoloita on mahdollista varata myös yksityistilaisuuksiin ja juhliin. Varattavissa on myös kokoustiloja.

Hostellissa on 130 hyttiä 1-4 hengelle ja useimmissa niistä on oma suihku ja wc. Erityislisän tuo Boren ylimmillä kansilla sijaitseva museonäyttely, jossa pääsee tutustumaan laivan värikkääseen historiaan. Laiva kuuluu Forum Marinumin museolaivastoon.

”Boren saamissa yleisöäänissä nousi vahvasti esiin paikan erityislaatuisuus ja elämyksellisyys paitsi itse kohteena, myös sen tunnelman puolesta. Palvelun laadukkuus ja henkilökunnan ystävällisyys nousi esiin useimmissa vastauksissa, kuten myös aamiaisen monipuolisuus ja runsaus”, kertoo Hostellijärjestön pääsihteeri Rita Huttu. ”Eräissä yleisöltä tulleissa kommenteissa todettiin, että kyseessä on ”5 tähden hostelli” ja järjestönä voimme hyvin yhtyä tähän näkemykseen”, toteaa Huttu ja onnittelee Laivahostel S/S Borea jo toisesta Suomen Paras Hostelli -tittelistä. Edellisen kerran Laivahostel S/S Bore valittiin Suomen Parhaaksi Hostelliksi vuonna 2020.

Suomen Hostellijärjestö valitsee vuosittain verkostostaan ansiokkaasti toimineen hostellin, joka saa itselleen Suomen Paras Hostelli -tunnustuksen seuraavaksi vuodeksi. Tunnustus on jaettu vuodesta 2004 alkaen, ensin Vuoden hostelli -nimisenä ja vuodesta 2019 alkaen Suomen Paras Hostelli -nimellä. Vuonna 2021 titteliä kantoi Time Hostel Jyväskylästä.

www.hostelbore.fi