Tallink myy rahtilaiva Sea Windin ja järjestää uudelleen Vuosaari-Muuga- sekä Paldiski-Kapellskär-reittien liikennöinnin

Tallinkin tytäryhtiö Tallinn Swedish Line Ltd on päässyt sopimukseen rahtilaiva Sea Windin myymisestä Rudniki Shipping Ltd:lle. Laiva toimitetaan uusille omistajilleen tänään 26.4.2022 Tallinnan Paljassaaren satamassa. Sea Wind on operoinut Vuosaari-Muuga-reitillä. Reitin operointia jatketaan yhtiön Regal Star -laivalla.

Tallink on uudelleenorganisoinut liikennöintiä Vuosaari-Muuga- sekä Paldiski-Kapellskär-reiteillään 19.4.2022 alkaen. Yhtiön laiva Regal Star liikennöi jatkossa Vuosaari-Muuga-reitillä Sea Windin aikataulun mukaisesti. Rahtilaiva Sailor jatkaa liikennöintiä Paldiski-Kapellskär-reitillä, ja laivan aikatauluun on tehty muutoksia. Molempien laivojen tarkemmat aikataulut löytyvät osoitteesta: www.tallink.com/cargo-routes-and-timetables

”Sanomme haikein mielin hyvästit 50-vuotiaalle Sea Windille, joka on palvellut laivastossamme hienosti kuluneiden vuosien aikana. Toivomme, että Sea Windillä on monta upeaa vuotta edessäpäin uusilla vesillä uuden omistajan operoimana. Haluan kiittää laivan miehistöä siitä, että he ovat pitäneet Sea Windistä hyvää huolta näinä vuosina ja mahdollistaneet sille lisävuosia tulevaisuudessakin”, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Olemme nyt uudelleenjärjestelleet rahtilaivojemme liikennöinnin ja pystymme jatkamaan samalla kapasiteetilla tai lähes samalla kapasiteetilla Viron ja Suomen sekä Viron ja Ruotsin välillä”, Nõgene jatkaa.

Rahtilaiva Sea Wind on rakennettu vuonna 1972 Helsingørissä, Tanskassa Helsingørs Skipsværft -telakalla. Laiva liikennöi Suomi-Ruotsi-reitillä useiden vuosien ajan. Se aloitti liikennöinnin Viron lipun alla vuonna 2015 ja liikennöi aluksi Vuosaari-Tallinna-reitillä ja myöhemmin Vuosaari-Muuga-reitillä.

Sea Windin viimeinen matka Vuosaari-Muuga-reitillä tehtiin maanantaina 18.4.2022, jonka jälkeen laiva siirtyi Paljassaaren satamaan Tallinnaan tiistaina 19.4.2022 odottamaan siirtoa uusille omistajille.