Tallink vuokraa Isabellen pakolaisten majoituskäyttöön eikä avaa Riika-Tukholma-reittiä vuonna 2022

Kuva: Lisäyksiä – CC BY-SA 4.0, 

Tallink-konserni on allekirjoittanut sopimuksen Viron Sosiaaliministeriön kanssa Isabelle-laivan vuokraamisesta tilapäiseen majoituskäyttöön Viroon saapuville ukrainalaisille pakolaisille.

Isabelle vuokrataan Viron viranomaisille torstaista 7.4.2022 alkaen neljäksi kuukaudeksi, jonka jälkeen sopimusta on mahdollista jatkaa tarvittaessa vielä kaksi kertaa kahdella kuukaudella.

Laivan vuokraamien tarkoittaa samalla sitä, että Tallink ei avaa Riika-Tukholma-reittiä uudelleen vielä 3.6.2022, jolloin Isabellen oli määrä aloittaa liikennöinti reitillään. Alun perin liikennöinti oli tarkoitus aloittaa jo huhtikuussa, mutta yhtiö päätti jo aiemmin siirtää uudelleenavaamista vähäisten matkustajamäärien ja korkeiden polttoainehintojen vuoksi. Uusimman päätöksen myötä laivaa tullaan käyttämään ukrainalaisten pakolaisten tilapäismajoitukseen ja reitin avaaminen siirtyy jälleen.

”Isabellen ulosvuokraaminen ei ollut meille helppo päätös. Tallink on rakentanut Riika-Tukholma-reittiä 16 vuoden ajan ja reitti on jo useamman vuoden kärsinyt pahasti koronapandemian ja viimeisimpänä Ukrainan sodan vaikutuksista. Joudumme siis tekemään jokaisen päätöksen erittäin huolellisesti ja tekemään perusteelliset arviot yksityiskohdista. Tämänpäiväinen päätös vuokrata Isabelle kiireellisesti pakolaisten majoituskäyttöön on yksi näistä vaikeista päätöksistä”, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Toisaalta laivan vuokraaminen tarkoittaa sitä, että pystymme tarjoamaan tukemme ukrainalaisille pakolaisille tarjoamalla kipeästi kaivattua majoitusta sekä työllistymismahdollisuuksia, joita pyrimme pakolaisille parhaamme mukaan tarjoamaan. Sopimus totta kai tarkoittaa myös sitä, että emme voi avata Riika-Tukholma-reittiä suunnitelman mukaan vuonna 2022. Emme kuitenkaan ole suunnitelleet reitistä kokonaan luopumista, mutta ajankohtaa reitin avaamiselle on tällä hetkellä vielä mahdotonta arvioida”, jatkaa Nõgene.

”Olemme vilpittömästi pahoillamme, ettemme nyt pysty vastaamaan erityisesti latvialaisten matkustajien pitkään odotukseen reitin avaamisesta. Asiakaspalvelutiimimme työskentelevät parhaansa mukaan ja pyrkivät löytämään vaihtoehtoisia matkasuunnitelmia niille matkustajille, joiden matkavarauksiin päätöksemme vaikuttaa”, Nõgene lisää.

Yhtiö tiedottaa Riika-Tukholma-reitin uudelleenavaamisesta heti kun päätöksiä sen suhteen tehdään.