Tallink vuokraa Romantikan kolmeksi vuodeksi Holland Norway Linesille maaliskuusta 2022 alkaen

Ad Meskens

Tallink-konsernin tytäryhtiö AS Tallink Latvija on allekirjoittanut pitkäaikaisen sopimuksen Holland Norway Lines BV:n kanssa Romantikan vuokraamisesta. Sopimus astuu voimaan lähiaikoina, kun se on saanut vahvistuksen eri rahoittajilta. Latvian lipun alla liikennöivä Romantika vuokrataan maaliskuusta 2022 alkaen kolmeksi vuodeksi, ja sopimusta on mahdollista jatkaa ensin yhdellä ja sen jälkeen toisella lisävuodella. Holland Norway Lines suunnittelee operoivansa laivaa kansainvälisellä reitillä Norjan ja Alankomaiden välillä.

Romantika vuokrataan niin sanottuna bareboat-charterina, eli ilman Tallinkin miehistöä ja teknistä huoltoa. Ennen koronapandemiaa Romantika liikennöi Riika-Tukholma-reitillä. Heinäkuussa 2021 laiva vuokrattiin lyhytaikaisesti Marokkoon, minkä jälkeen laiva vuokrattiin lokakuussa kuukaudeksi majoituskäyttöön COP26-ilmastokonferenssiin Skotlantiin. Romantikan on siis määrä palata marraskuun puolivälissä Tallinnaan. Tallink ei ole suunnitellut aloittavansa liikennöintiä Riika-Tukholma-reitillä ainakaan ennen kevättä 2022, joten Romantika jää seisomaan Tallinnan satamaan uuden vuokrasopimuksen alkamiseen saakka.

”Tämä on kuudes vuokrasopimus, jonka olemme tänä vuonna onnistuneet tekemään. Laivastoamme ja osaamistamme selvästi arvostetaan, sillä satamissa ympäri maailmaa seisoo tällä hetkellä useita laivoja käyttämättömänä odottaen matkustusrajoitusten lieventymistä ja pandemiatilanteen parantumista”, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

“Toipuminen pandemiasta kestää todennäköisesti useita vuosia ja on epätodennäköistä, että pääsisimme lähitulevaisuudessa palaamaan samanlaiseen tilanteeseen kuin ennen koronapandemiaa. On kuitenkin positiivista, että laivojamme saadaan liikenteeseen ja henkilökuntaamme töihin siellä, missä se on mahdollista”, jatkaa Nõgene.

Romantikan vuokrasopimus on Tallink-konsernin kuudes viimeisen puolen vuoden aikana. Silja Europa ja Romantika ovat parhaillaan COP26-ilmastokonferensissa Glasgowssa. Silja Europa vuokrattiin kesällä majoitustarkoitukseen Iso-Britanniassa järjestettyyn G7-huippukokoukseen. Romantika ja Victoria I olivat alkusyksyn ajan vuokrattu Marokkoon. Lisäksi yhtiön laiva Superfast IX (vuokrausajan nimellä Atlantic Vision) on vuokrattuna pitkäaikaisesti Kanadaan.

Ennen koronapandemiaa Riika-Tukholma-reitillä liikennöi Romantikan lisäksi Isabelle, jonka on tarkoitus aloittaa liikennöinti kyseisellä reitillä keväällä 2022.