Tallinnan D-terminaaliin avataan maksullinen koronatestauspiste 16.3.2021

Tallinkin matkustajien on mahdollista tehdä koronavirusantigeenitesti ennen laivamatkaa Confidon testauspisteellä Tallinnan D-terminaalissa 16.3.2021 alkaen. Negatiivinen koronatestitodistus on vaadittu Suomeen saapuvilta laivamatkustajilta helmikuun loppupuolelta alkaen, ja uusi testauspiste satamassa helpottaa koronatestitodistuksen saamista nopealla aikataululla.

Sataman uusi testauspiste on avoin kaikille, mutta aika koronavirustestiin on varattava etukäteen. Pisteellä käytetään koronaviruksen antigeenitestiä eli niin sanottua pikatestiä, ja tuloksen saa puolessa tunnissa. Koronatestin hinta on 49 euroa.

”On hienoa, että Confidon testauspiste saadaan myös satamaan. Tämä helpottaa matkustusta Suomeen, sillä testausmahdollisuuksien puute on tuottanut haasteita matkustajillemme. Pyrimme tekemään kaikkemme, että matkustus olisi edelleen terveysturvallista, mutta silti mahdollisimman mukavaa ja vaivatonta”, kommentoi Tallink-konsernin Head of Customer Experience Age Vanajuur.

”Haluamme helpottaa laivamatkustusta ja tarjota testausmahdollisuutta myös satamassa. Tarjoamamme antigeenitesti on hyväksytty testimuoto Suomeen matkustettaessa ja testituloksen saa tarvittaessa jopa puolessa tunnissa. Testiin tulee varata aika etukäteen, jotta testituloksen ehtii saada ajoissa ennen matkaa ja jotta jonoja terminaalissa ei syntyisi. Haluamme myös muistuttaa testiin saapuvia käyttämään kasvomaskia”, sanoo Confidon testauspaikkakoordinaattori Liis Ader.

Tallinnan sataman D-terminaalin koronatestauspisteelle voi varata ajan osoitteessa:
https://www.confido.ee/en/coronavirus-testing/coronavirus-antigen-testing-at-port-of-tallinn-d-terminal/

Testauspisteen aukioloajat maalis- ja huhtikuussa 2021:
ma-pe klo 6 – 21
la klo 6 – 18
su klo 9 – 21