:X PRESS GODAVARI: Vaaratilanne Itämerellä – Raumalle matkalla ollut rahtilaiva jäi tuuliajolle

Länsi-Suomen merivartiosto valmistautui hätähinaukseen, kun alus ajelehti kohti matalikkoa. Alus sai kuitenkin koneensa käyntiin ja vartiolaiva Tursas jäi avustamaan sen matkaa.

Maltan lipun alla seilaava rahtialus X PRESS GODAVARI joutui tuuliajolle maanantain ja tiistain välisenä yönä Itämerellä, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto. Alus oli matkalla Raumalle.

Alus menetti konetehonsa ja ajelehti kohti matalikkoa. Merivartioston mukaan alukselta laskettu ankkuri ei kyennyt pitämään 155 metriä pitkää alusta paikallaan kovassa merenkäynnissä.

Hätähinaukseen varautunut merivartioston vartiolaiva Tursas saapui paikalle, kun rahtilaiva oli noin tunnin ajelehtimismatkan päässä matalikolta.

Alus sai koneensa käyntiin vajaatehoisena ja Tursas jäi varmistamaan aluksen matkaa Raumalle.

Merivartiosto kertoi aamuseitsemältä twitterissä, että rahtilaiva pystyy taas jatkamaan matkaansa omin konein ja vartiolaiva Tursaksen tehtävä on päättynyt.

Ajelehtiminen ei ole laivan ensimmäinen Haveri.

Syyskuussa 2020 Intian rannikkovartiosto hälytettiin sammuttamaan laivalla syttynyttä tulipaloa kun se oli ankkurissa lähellä Sandheadsia, 100 kilometriä Haldian satamasta etelään, aamulla 28. syyskuuta.

Tulipalo sai alkunsa väärin ilmoitetuista tai huonosti pakatuista konteista, sillä rannikkovartiosto sai hälytyksen ankkuroidun 917TEU-laatikkolaivan yhdessä kontissa syttyneestä tulipalosta.

Sandheadsin ankkuripaikka sijaitsee yli 100 kilometrin päässä Haldian satamasta, Kolkatan eteläpuolella, Länsi-Bengalissa.

LAIVAFAKTAA:

X-Press Godavari, Konttilaiva,

Valmistui 2008 Volhardingin telakalla Hoogezandissa Alankomaat

Mitat: 154,89 m x 21,50 m x 6.98 m

Nimihistoria:

2019: X-PRESS GODAVARI

2019-2018: LOLA B

2018-2016: VEGA PHILLIPP

2016-2011: PHILLIPP

2011-2008: ESTIME